George Marin
Egalitatea arătată de clasament înaintea partidei sugera și o egalitate în valori și în exprimare. Victoria ploieștenelor la Galați, în tur (22-17), sugera un ușor avantaj de partea micilor „bufnițe”. Puținele goluri din meciul tur sugerau că echipele au, mai degrabă, apărări bune decât atacuri mai firave. Dintre toate acestea, la meciul de duminică, din sala Tel George Junior, doar egalitatea în valori s-a adeverit. Și s-a mai arătat încă o similitudine între cele două echipe, fiecare suferind pe câte o extremă: pe dreapta, noi, pe stânga, gălățenele.
Fetele noastre au început bine jocul, ajungând la finalul primelor 20 de minute să conducă cu patru goluri (12-8), în special datorită bunei conlucrări dintre interul și extrema stânga, Moga și Gavrilă, cele două fiind susținute, la un nivel mulțumitor, de linia de la 9 metri. Asta ca să facă în ciudă unei foarte fervente „bănci” vizitatoare care a încins spiritele prin protestele cvasi-permanente, susținute și de grupul suporterilor moldoveni, grup de unde adia și un ușor iz de „apă de prună”. Ce s-a întâmplat după acest minut 20 rămâne un mister. Au fost patru goluri primite la rând de „bufnițe”, chiar dacă Voicilă a apărat, în cele zece minute rămase până la pauză, șase aruncări din totalul de șapte reușite personale ale mitanului. În atac s-a ratat mult, între care și trei aruncări de la 7 metri din cele patru obținute în repriză (au fost cinci penalități ratate în total, exact diferența de goluri de la final!), și nici Gavrilă nu a mai avut eficiența de până atunci. Multe aruncări au mers direct în portar, unul voluminos, dar care se mișca destul de greu către colțurile porții în ciuda unor reflexe demonstrate în folosirea mâinilor.
La reluare, din urmărite, ploieștenele au devenit urmăritoare, căutând egalarea, pe care au obținut-o în minutul 38 (17-17). Aici a intervenit o nouă cădere. Câteva atacuri ploieștene pierdute prin fault în atac sau prin pasă greșită și un atac finalizat defectuos la extremă (aruncare parată de portar) când Activ avea dublă superioritate pe teren(!) la scorul de 17-18 au făcut ca această cursă de urmărire să nu dea rezultatele dorite. De partea cealaltă, sfârleaza gălățeană Sorana Chiriac – numărul 3 a jucat centru și extremă stânga, dar am remarcat-o și la turneul de junioare II, acum doi ani – a marcat din variate poziții (6 goluri personale) și a „lucrat” alte mingi pentru coechipiere, care au mai adăugat și câteva recuperări ofensive în preajma semicercului ploieștean.
Finalul partidei a adus speranța echilibrării scorului, dar, din păcate, fetele noastre nu au putut profita de seria de trei atacuri gălățene irosite și au reușit să reducă diferența doar până la două goluri. Finalul a fost al vizitatoarelor, cu alte trei goluri marcate în ultimele cinci minute, fără a mai primi vreunul.
În cele două etape rămase din programul meciurilor din grupa geografică B, Activ va întâlni LPS Buzău și liderul seriei, ACS Lucian Bute Galați. În special cel de-al doilea meci este foarte important deoarece rezultatele înregistrate în grupele geografice între primele trei echipe din clasament contează și în grupele „Valoare”, fază a competiției pentru care Activ nu poate pierde calificarea.
De remarcat că în echipa gălățeană a evoluat și Iris Baștină, fata fostului fotbalist al Petrolului din anii 90, Eugen Baștină.
Activ Prahova Ploiești – CSM Galaţi 23-28 (13-14)
Activ: Bianca Voicilă (15 intervenții), Andreea Floroiu – Ioana Mirea, Melania Dumitru, Lorena Neacșu, Delia Cazan (1 gol), Anelise Grigorescu (1, din „7 metri”), Laura Moga (2), Ioana Manolache, Daria Grădișteanu (3, 1 din „7 metri”), Alessia Burtea (1), Mădălina Iordache, Carla Profirescu (6), Evelina Ianculescu, Ramona Gavrilă (7),Delia Vasile (2). Antrenori: Robert Comendant, Cornel Misăilă, Adina Panaite.