Oamenii legii din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte au fost sesizați de către un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Vălenii de Munte că, în perioada 28-30 ianuarie a.c., persoane necunoscute au tăiat și sustras dintr-o pădure particulară mai mulți arbori. În urma sesizării, poliţiştii s-au deplasat la locul indicat de către pădurar, identificând 14 cioate din specia salcâm, care prezentau urme recente de tăiere.
În legătură cu această speţă, reprezentanţii IPJ Prahova men­ţionează într-un comunicat de presă faptul că „în urma cercetărilor, persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost identificate ca fiind patru bărbați cu vârstele de 30, 31, 33 şi, respectiv, 34 de ani, stabilindu-se că faptele ar fi fost comise la data de 28 ianuarie. O mare parte din cantitatea de lemn sustrasă a fost găsită la domiciliul persoanelor în cauză, aceasta fiind ridicată și predată reprezentanților Ocolului Silvic.
În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori”.