V. Stoica

Deși n-a început bine anul, Consiliul Județean Prahova a și încheiat două achiziții pentru consultanță, a căror valoare totală ajunge la prețul unui apartament nou în Ploiești! Prima achiziție este în valoare de 270.000 de lei, adică 55.262 de euro (fără TVA), oferta SC Wise Alternative SRL București (un consultant care a avut mai multe contracte cu CJ Prahova, în trecut). Ce are de făcut această firmă pentru contractul de zeci de mii de euro, încheiat prin cumpărare directă, în SEAP: să ofere servicii de consultanță pentru linii de finanțare ale Administrației Fondului pentru Mediu, respectiv pentru Programul privind îmbunătăţirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride şi alimentate cu gaz natural comprimat.

Și o altă firmă, SC Panoramic Concept Cons SRL București, a început cu succes anul 2023. Și norocul vine tot de la Consiliul Județean Prahova, care a acceptat oferta făcută de această firmă din Capitală – 100.000 de lei (20.406 euro) pentru prestarea de servicii de consultanţă şi asistenţă (expert tehnic) în vederea atribuirii contractului de achiziţie materiale de protecție sanitară și dezinfectanți pentru proiectul: “Consolidarea capacității unităților de învățământ de stat din județul Prahova în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-Cov-2”.
Ce au în comun cele două firme, în afara faptului că sunt printre societățile care au început cu dreptul anul 2023? Administratorul/asociatul unic: un fost funcționar public cu funcție de conducere (director economic) din Primăria Câmpina, Florentina Alice Tudorache, plecată din instituție după alegerile din 2020.
Potrivit informațiilor publicate în Monitorul Oficial – Partea a IV-a – publicații ale agenților economici, Alice Florentina Tudorache este asociat unic în ambele societăți menționate mai sus.
Astfel, în Monitorul Oficial Partea a IV-a nr. 4356 din 18.10.2022 – publicaţii ale agenţilor economici, Societatea WISE ALTERNATIVE – S.R.L., prin decizie a asociatului unic Tudorache Florentina Alice, cetăţean român, (…) domiciliată în municipiul Câmpina, (…) și-a schimbat sediul social conform actului constitutiv actualizat la data de 19.09.2022, la adresa Bucureşti, sector 1, str. Londra (…).
Pe de altă parte, în Monitorul Oficial Partea a IV-a nr. 3043 din 19.07.2022 – publicaţii ale agenţilor economici, apare Societatea PANORAMIC CONCEPT CONS – S.R.L., prin decizia nr. 2/09.06.2022 a asociatului unic (…), prin schimbarea denumirii societăţii din RODIA MICA S.R.L. (al cărei domeniu principal de activitate era producerea de sucuri) în PANORAMIC CONCEPT CONS – S.R.L., cu mai multe obiecte de activitate, printre care și servicii de consultanță. În același document, acționarul unic îi cedează părțile sociale aceleiași Alice Florentina Tudorache, aceasta devenind și administrator al societății Panoramic Concept Cons.
Consultanța pare a fi fost o alternativă înțeleaptă (”Wise Alternative”). Din contracte cu autorități publice, din luna octombrie 2022 și până în prezent, această firmă a obținut, prin achiziție directă, contracte în valoare de peste 2,5 milioane de lei, din care 975.000 de lei în 2023! Cealaltă firmă, Panoramic Concept Cons, aflată la început într-ale consultanței, apare în SEAP doar cu achiziția directă încheiată în 6 februarie 2023, cu Consiliul Județean Prahova.