F. T.

Angajaţi din cadrul Poliției municipiului Ploiești au organizat și desfășurat, zilele trecute, mai multe acţiuni pentru identificarea și sancționarea persoanelor care efectuează acte de comerț ilicit în zona Oborului. „În timpul controalelor – precizează reprezentanţii IPJ Prahova într-un comunicat – au fost depistate mai multe persoane din Republica Moldova care ofereau, spre vânzare, produse din pește pentru care nu aveau documente legale, ori care aveau termenul de valabilitate expirat.
În toate aceste cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul și comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori ale produselor din pește, toate produsele în cauză fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Totodată, în cadrul aceleiași acțiuni, un bărbat din județul Buzău a fost prins oferind spre vânzare mai multe parfumuri, purtând diferite mărci, fără însă a deține certificate de conformitate de la firma producătoare.
Şi în această speţă a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă înregistrată sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, bunurile în cauză fiind ridicate”.