V. S.

Andreea Violeta Vizu, mama gemenilor de numai doi ani morți după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploiești, în vara anului 2021, va face trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă, conform deciziei luate joi, 23 februarie, de magistrații Curții de Apel Ploiești.
Judecătorii instanței de apel au admis apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, împotriva sentinţei penale pronunţate de Judecătoria Ploieşti și au desființat parțial decizia respectivă. ”Înlătură din sentinţă dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi dispune executarea pedepsei de 3 ani închisoare în regim de detenţie, conform art. 60 Cod penal. (…) dispune ca măsura de siguranţă constând în obligarea inculpatei Vizu Andreea Violeta la tratament medical să fie comunicată Administraţiei locului de deţinere”, se arată în sentința dată de magistrații Curții de Apel.
În septembrie 2022, Judecătoria Ploiești hotărâse ca Andreea Vizu, mama gemenilor de numai doi ani care, nesupravegheați, au căzut de la etajul 10 al unui bloc de pe Bd. Republicii din Ploiești, să fie condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, cu un termen de supraveghere de cinci ani.
Într-un comunicat dat publicității în luna august 2021, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești precizau: „La data de 18.08.2021 s-a dispus continuarea urmăririi penale față de mama minorilor decedați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, aceasta fiind audiată în calitate de suspectă în cauză. Din probele administrate în cauză până în prezent a rezultat că, la data de 11.08.2021, minorii în vârstă de doi ani, fiind lăsați nesupravegheați de către mama lor, s-au urcat pe un corp de mobilier din apropierea ferestrei dormitorului și s-au precipitat de la etajul 10 al imobilului unde locuiau, rezultând decesul acestora. Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor”.
Tragedia care s-a petrecut în seara de 11 august, pe Bulevardul Republicii din Ploiești, a stârnit un val de reacții negative din partea majorității internauților la adresa femeii. Ulterior, în săptămânile care au urmat, atât mama micuților morți, cât și prietena ei, care se afla, de asemenea, în apartament în momentul producerii nenorocirii, au fost invitate și au participat la nenumărate emisiuni de televiziune, în care și-au povestit variantele referitoare la seara fatidică. Femeia a fost decăzută din drepturile părintești în privința celui de-al treilea copil al său, băiețelul cu care se afla în cameră în momentele tragediei.
(Sursa foto: Antena 3 CNN)