Bogdan Toader, deputat PSD de Prahova, a prezidat, ieri, ședința Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților, pe a cărei ordine de zi s-a aflat și un subiect extrem de important pentru sprijinirea firmelor din România, în vederea reducerii cheltuielilor cu energia electrică.
”Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților a avizat favorabil Proiectul de Lege privind instituirea unor măsuri pentru stimularea investiţiilor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile în domeniul eficienţei energetice. Firmele românești trebuie ajutate să reducă din cheltuielile cu energia electrică, ale cărei tarife au crescut în ultimii ani! Fondurile externe nerambursabile, provenite din Programul Operațional Infrastructură Mare, sunt șansa pentru asigurarea independenței energetice sau cel puțin a scăderii costurilor cu energia electrică, în special în cazul IMM-urilor.
Investițiile finanțate în cadrul schemelor destinate IMM-urilor și întreprinderilor mari pentru eficientizare energetică vor avea un impact pozitiv asupra capacităților de producție a beneficiarilor, care le dau și posibilitatea menținerii locurilor de muncă”, a transmis parlamentarul social-democrat Bogdan Toader.