În perioada 20-24 ianuarie, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică pe raza întregului județ, polițiștii prahoveni au desfășurat și organizat 36 de acțiuni punctuale.
În acest context, au fost mobilizaţi, zilnic, peste 150 de polițiști de ordine publică și rutieră, dar și din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova.
Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanţilor instituţiei, «în perioada mai sus menționată, oamenii legii au intervenit la peste 350 de sesizări înregistrate prin intermediul Sistemului Național Unic al Apelurilor de Urgență «112». De asemenea, în perioada amintită, polițiștii au legitimat peste 2.000 de persoane, aplicând în total 1.015 sancțiuni contravenționale».
În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, în acelaşi document de presă al IPJ Prahova se menţionează faptul că „au fost controlate peste 1.700 de autovehicule pe drumurile publice din județ, fiind aplicate, în urma neregulilor constatate, 780 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 250.000 de lei. (…) Ca măsuri complementare, agenţii rutieri au reținut 43 de permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare.
Totodată, cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii prahoveni au constatat și încălcări ale normelor de conviețuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 96 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991, în valoare de 40.700 de lei. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în cinci zile, atât la regimul rutier, cât şi pentru alte abateri, s-a ridicat la 320.250 de lei».