Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în ziua de 3 ianuarie a.c., oamenii legii din cadrul tuturor inspectoratelor judeţene au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 232 de acțiuni. În acest context, după cum se precizează în documentul de presă al instituţiei, „poliţiştii au intervenit la 2.529 de evenimente, dintre care 1.528 au fost sesizate de cetățeni prin intermediul Numărului Unic «112».
În urma activităților, au fost constatate 897 de infracţiuni, 110 persoane fiind surprinse în flagrant delict.  De asemenea, au fost depistate 22 de persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 49 de măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 5.926 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.100.000 de lei».
În ceea ce priveşte acţiunile pe linie rutieră, în aceeaşi zi au fost constatate 114 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind reținute 565 de permise de conducere, cele mai multe dintre acestea pentru viteză excesivă, consum de alcool şi droguri. Totodată, au fost retrase 188 de certificate de înmatriculare.