Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nu au existat discuţii cu privire la posibilitatea ca Uniunea să părăsească coaliţia de guvernare în luna mai când se face rotativa la guvernare, menţionând că miniştrii UDMR au respectat programul de guvernare şi acordul politic, potrivit Agerpres.
Întrebat, la Prima News, dacă are dubii că UDMR va rămâne după rotativă în coaliţie, Kelemen Hunor a spus: „Astfel de discuţii nu au avut loc. Există fel de fel speculaţii. În 2021, nu era nevoie de UDMR neapărat, fiindcă, din punct de vedere matematic, în ceea ce priveşte majoritatea, o coaliţie merge şi fără UDMR. A mers şi în 2021 şi merge şi în 2023. Nu asta este problema. (…) Cum nu au fost astfel de discuţii, nici nu vreau să intru în aceste speculaţii”.
Liderul UDMR a afirmat că ar trebui să se meargă în continuare cu actuala coaliţie de guvernare.
„A fost o coaliţie politică, eu cred că trebuie să mergem cu această coaliţie, mai ales dacă eu pun întrebarea – miniştrii UDMR au respectat programul de guvernare? Da. Miniştrii UDMR au respectat acordul de coaliţie? Da. Avem vreo problemă în ceea ce priveşte activitatea noastră? Nu. Asta a fost discuţia”, a explicat Kelemen Hunor.
El a adăugat că deocamdată nu are intenţia de a schimba vreun ministru de la UDMR.