N.D.

La împlinirea a 173 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, Casa de Cultură ”I.L. Caragiale” Ploiești continuă Proiectul ”Ziua Culturii Naționale” prin organizarea a două evenimente, iar pentru că data de 15 ianuarie pică, anul acesta, într-o zi de duminică, activitățile în care vor fi angrenați și elevi au fost programate pentru a doua zi.
Primul eveniment constă în organizarea celei de-a X-a ediții a Concursului județean de recitări ”Ca un Luceafăr am trecut prin lume”, la care vor putea să se înscrie doar liceeni, și care se va desfășura în data de 16 ianuarie, începând cu ora 12.00. Pentru înscriere, candidaţii trebuie să pregătescă un text reprezentantiv din creația eminesciană, organizatorii făcând precizarea că textul trebuie să fie bine cunoscut şi interpretat adecvat, întrucât nu se acceptă citirea acestuia. Fișa de înscriere la concurs va fi trimisă până la data de 13 ianuarie a.c., ora 14.00, pe adresa de e-mail cristina.casade culturaploiesti@gmail.com.
Cel de-al doilea eveniment este intitulat ”Aproape de Eminescu”, care se va desfăşura tot pe data de 16 ianuarie a.c, fiind adresat elevilor din toate ciclurile de învățământ – preșcolar, primar, gimnazial și liceal – cursuri de zi, din întreg județul Prahova.
Despre această acțiune, reprezentanții Casei de Cultură ”I.L. Caragiale” Ploiești au ținut să precizeze: ”Pentru a da amploare acestui proiect, propunem ca în data de 16 ianuarie, în cadrul orelor de curs, să fie alocate cel puţin 15 minute unor activități dedicate operei marelui poet. În acest sens, se va întocmi un proces-verbal, pentru fiecare profesor participant, însoțit de maximum 5 fotografii, în format jpg, din care să reiasă activitatea desfășurată la clasă.
Materialele vor fi trimise până la data de 20 ianuarie 2023, ora 14.00, pe emailul instituției (n.n – pe aceeași adresă de email menționată mai sus). În procesul-verbal se vor preciza numele cadrului didactic implicat, clasa, numărul de elevi participanți și activitatea realizată”.