Ieri dimineaţă, angajaţi ai IPJ Prahova au pus în executare şase mandate de percheziție domiciliară în Ploiești și unul în comuna Bărcănești, la persoane bănuite de furt, furt calificat, distrugere și violarea sediului profesional.
Descinderile au fost motivate de faptul că, după cum se precizează într-un comunicat al poliţiei prahovene, „ în noaptea de 25 spre 26 decembrie 2022, doi tineri, cu vârstele de 15 și, respectiv, 16 ani, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale ce are ca obiect de activitate comercializarea de articole vestimentare și produse de uz caznic, de unde ar fi sustras o pereche de încălțări sport și trei treninguri.
De asemenea, în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2022, aceiași tineri ar fi pătruns, fără drept, în incinta unei societăți comerciale și ar fi distrus mai multe echipamente de lucru.
Ulterior, în aceeași noapte, un al treilea tânăr ar fi sustras un telefon mobil din interiorul unui autovehicul.
Prejudiciul creat în toate cele trei cauze penale este de 5.000 de lei, iar în urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite și ridicate mijloace materiale de probă”.
Percheziţiile au beneficiat de  sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova, şase persoane urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru a fi audiate.