„În plin sezon rece, incendiile produse la locuințe continuă să facă victime în rândul celor mai vulnerabili dintre noi, vârstnicii!», atenţionează într-un comunicat de presă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) «Şerban Cantacuzino» Prahova.
Iar drept argument în acest sens, este prezentat acest bilánţ sumbru: în perioada 21 – 25 ianuarie, la nivel naţional, patru persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite în urma incendiilor care le-au cuprins locuinţele.
Pe cale de consecinţă, pompierii prahoveni lansează, din nou, următorul apel: «Aveți grijă de părinții și bunicii voștri! Ajutați-i să curețe coșurile de fum!; Discutați cu ei și insistați asupra modului de utilizate a aragazului pentru a se încălzi, a sobelor ori a lumânărilor lăsate aprinse peste noapte!; Vizitaţi-i pe bătrânii singuri! Poate au nevoie de ajutor!; Ascultați de sfaturile noastre și NU utilizaţi sobele şi alte mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate!; NU aprindeţi focul prin utilizarea lichidelor inflamabile! O clipă de neatenție poate fi fatală!»
Recomadări/ sfaturi mai sunt adresate şi acelora care folosesc buteliile cu gaz pentru prepararea hranei şi nu numai: «La schimbarea buteliei şi ori de câte ori se fac manipulări la vreunul din racorduri, verificaţi- cu apă şi săpun – etanşeitatea instalaţiei!; Nu utilizaţi buteliile în altă poziţie decât în cea verticală!: Nu încălziţi buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din acestea!». (Foto-ISU Prahova)