F. T.

În contextul multitudinii formelor de violență și a diversității factorilor de risc ce pot apărea atât în mediul școlar, cât și în afara acestuia, se impune – potrivit reprezentanților poliţiei prahovene – ”adaptarea mecanismelor instituționale la dinamica realității sociale astfel încât aceste fenomene să fie reduse”.
Pe cale de consecinţă, în perioada 16-20 ianuarie a.c., oameni ai legii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei de la Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, cei ai Serviciului Rutier, însoțiți de preprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog și de cei ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Prahova au organizat și desfășurat noi activități preventive în județ, respectiv la Colegiul Național ”I. L. Caragiale” din Ploiești, Liceul Tehnologic ”1 Mai” din Ploiești, Școala Gimnazială din Măgurele și Școala Gimnazială ”Nichita Stănescu” din Ceptura.

„Dezbaterile și discuțiile interactive purtate cu elevii au avut ca scop prevenirea faptelor antisociale în rândul acestora, reducerea actelor de violență prin conștientizarea implicațiilor acestui fenomen, sub aspect juridic, social și emoțional. Polițiștii au prezentat informații referitoare la formele de manifestare a bullyingului în școală, care sunt modalitățile de intervenție și combatere, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice, și importanța dezvoltării abilităților nonviolente de gestionare a conflictelor. Beneficiarii acestor activităţi au fost peste 300 de elevi din cadrul unităților de învățământ mai sus menţionate, precum şi 16 cadre didactice”. (comunicat IPJ Prahova)