Cum am amintit şi în alte numere ale ziarului, cum o facem şi acum: ecosistemele nu trebuie privite doar prin prisma pădurii, a copacilor – şi, nu de puţine ori, pieziş fiindcă se defrişează „la greu”- ci şi datorită frumuseţilor oferite. Dincolo sau dincoace de pădure…
Cu referire la acest aspect o face, într-o postare pe Facebook, Administraţia Parcului Natural Bucegi, prezentând o serie de fotografii cu caprele negre, adaptate perfect zonei montane.

În acest context, în această postare se menţionează: „Caprele negre au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Acestea se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni, Parcul Natural Bucegi asigurând faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos”.
(credit foto: Traian Popescu, Parcul Natural Bucegi)