La sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, ceremonia de avansare în grad, înainte de termen, a cadrelor militare care, prin activitatea lor, au susținut performanța instituţiei. În acest context, potrivit unui comunicat al reprezentanților jandarmeriei prahovene, „pentru eforturile depuse și rezultatele deosebite obținute pe timpul executării serviciului militar, cinci ofițeri, un maistru militar și 33 de subofițeri au fost avansați în gradul următor.
Cu această ocazie, comanda inspectoratului le-a transmis felicitări tuturor celor care, începând de astăzi, vor purta cu mândrie noile grade militare”.
De asemenea, şi la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova a avut loc un eveniment similar.

În acest sens, într-o informare a reprezentanților pompierilor prahoveni este menţionat faptul că ” în primul rând, a fost marcată trecerea în rezervă a doi colegi care şi-au încheiat activitatea în cadrul instituţiei noastre, domnii Stanciu Andreian Lucian şi Cojanu Romică Nicu. (…) În partea a doua a evenimentului a avut loc avansarea în gradul următor, înaintea împlinirii stagiului mimim, a unor colegi care s-au remarcat prin îndeplinirea în mod exemplar a atribuţiilor de serviciu”.