Revenită după pandemie, competiția denumită Cupa Satelor, dedicată echipelor din comunele României, și-a ”consumat” episodul din acest an, în județul Prahova, noua campioană fiind echipa comunei ­Târgșoru Vechi.
Beneficiind de avantajul terenului propriu și apelând la ceva ”artificii” regulamentare, formația comunei Târgșoru Vechi a câștigat grupa din care a făcut parte, apoi a câștigat fără probleme semifinala, iar în finală a depășit cealaltă grupare care a arătat că este ”cu o clasă peste restul”, în grupa A – anume formația comunei Măneciu. În finală, câștigătoarea s-a decis la ”loteria penaltiurilor”, în care echipa antrenată de Ștefan Ștefan a fost mai norocoasă decât cea pregătită de Dan Stoian, și… așa s-a scris istoria fazei județene, învingătoarea urmând să participle, în 2023, la faza națională, regională.
Lotul echipei câștigătoare a fost următorul: A. Ayden, D. Dumitru, M. Ioniță, T. Stoica, L. Ioniță, D. Istrate, A. Mihalcea, D. Voicovici, A. Pârvu, L. Argeșanu, E. Dumitru, V. Stan, L. Piciu, A. Panait, F. Pîrvu.

CUPA SATELOR (n. 2010), sezon 2022/2023
Seria A
Loc Echipa M V E I GM GP P
1 Comuna Măneciu 6 6 0 0 33 5 18p
2 Comuna Cocorăştii Mislii 6 3 0 3 10 12 9p
3 Comuna Blejoi 6 2 0 4 4 16 6p
4 Comuna Izvoarele 6 1 0 5 5 19 3p

Seria B
Loc Echipa M V E I GM GP P
1 Comuna Târgşoru Vechi 6 5 0 1 13 1 15p
2 Comuna Valea Călugărească 6 4 1 1 8 6 13p
3 Comuna Brazi 6 1 2 3 3 5 5p
4 Comuna Bucov 6 0 1 5 2 14 1p

CUPA SATELOR, Etapa finală
Semifinala 1
Comuna Măneciu – Comuna Valea Călugărească 2-0
Semifinala 2
Comuna Târgșorul Vechi – Comuna Cocorăștii Misli 4-0
Finala mică:
Comuna Cocorăștii Misli – Comuna Valea Călugărească 0-3
Finala mare:
Comuna Târgșorul Vechi – Comuna Măneciu 1-1 (3-2 la penaltiuri)

Incidente grave la un meci de juniori
Niţescu Sorin și Paraschivoiu Andrei, așa zis ”antrenori” ai grupei de copii a clubului Victoria Olteni, au fost protagoniștii unui episod de neînchipuit, în meciul juniorilor A jucat la Avântul Măneciu, câștigat de gazde, scor 1-0. După meciul pierdut în deplasare, aceștia nu s-au rezumat doar la injurii, ci au avut un comportament cu care ”și huliganilor le-ar fi rușine”! Astfel, oficialii echipei din Olteni au lovit (atenţie!!!) cele două arbitre – Elena Cioc și Stroe Diana, Comisia de Disciplină luând imediat măsura suspendării pentru 24 de jocuri în cazul lui Niţescu, respectiv 6 etape pentru Paraschivoiu, plus o amendă totală de 900 de lei, care, dacă nu va fi plătită săptămâna aceasta, va duce la neprogramarea echipei din Olteni (susţinută din banii Primăriei, care ar cam trebui să scape de asemenea specimene) în meciul din etapa viitoare – cu CS Blejoi! Și, totuși, se pune întrebarea: ce să înveţe copiii de la un asemenea ”staff”?
P.S. – Ieri amenda a fost achitată! Supendările să rămână!