La sfârşitul săptămânii, angajaţi ai Serviciului Rutier Prahova, ai Biroului Siguranță Școlară şi ai Compartimentului de Prevenire și Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat mai multe activități informativ preventive la Grădinița cu program Prelungit Ploieș­tiori, precum și la Școala Gimnazială „Radu Tudoran” Ploieștiori.
În acest context, după cum se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova, „polițiștii au discutat despre importanța procesului de învățământ în formarea copiilor și consecințele care pot surveni în urma comportamentului școlar deviant. Principalele teme abordate în cadrul activităților au fost protecția personală a elevilor din învățământul primar, acasă sau la școală, precum și importanța respectării regulilor pentru a fi în siguranță.
Astfel, micuţii au aflat despre consecințele încălcării regulilor de comportament, a celor de circulație, precum și ce să facă în situația în care se pierd de părinți, cum să interacționeze cu persoanele necunoscute, atât în viața reală cât și în mediul virtual”.

În acelaşi document de presă al poliţiei prahovene se mai precizează faptul că alte şase activităţi preventive de acest gen au mai fost derulate, în cursul săptămânii, la mai multe licee și grădinițe din municipiul Ploiești, precum și la o grădiniță din comuna Șotrile, context în care au fost angrenaţi peste 400 de elevi și preșcolari care au interacționat cu polițiștii”.