F. T.

Ieri, pe DN1 A, în zona km.79 + 900, pe raza localităţi Moara Nouă s-a desfăşurat o acţiune a agenţilor din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în scopul prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere.
Razia vine în continuarea celor desfăşurate aproape zilnic de către poliţia rutieră prahoveană, cea mai recentă de acest gen având loc la sfârşitul săptămânii trecute.
Astfel, oamenii legii din cadrul Polițiilor municipiilor Ploiești și Câmpina, dar și cei ai Polițiilor orașelor Plopeni și Slănic, au organizat și desfășurat 10 acțiuni, pe mai multe linii de activitate.
Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „polițiștii din cadrul Polițiilor orașelor Plopeni și Slănic au desfășurat actiuni pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
De asemenea, angajaţi ai Poliției municipiului Câmpina au instituit filtre pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și prevenirea infracționalității stradale.
În plus, şi polițiștii Serviciului Rutier Prahova au desfășurat o razie pe DN1 E60, în zona Km.53, pe raza localității Bărcănești, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În cadrul celor 10 acțiuni, în afara filtrelor instituite pentru verificarea modului în care se derulează traficul rutier, au fost legitimate 560 de persoane și au fost controlate 15 societăți comerciale. (…)..
Cu ocazia controalelor în trafic, au fost controlate 445 de autovehicule, fiind efectuate 130 de testări cu aparatul etilotest.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate, în total ,175 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 62.000 de lei. (…)”.