Nicoleta Dumitrescu

Ce păcat că așa-zisa venire a celui mai bogat om al lumii în România, la Castelul Bran, la sfârșitul lunii trecute, nu s-a mai confirmat, într-un final. Pierderea, însă, a fost tot de partea lui Elon Musk, pentru că, dacă ar fi văzut și el ce poate să însemne o deplasare către Valea Prahovei cu mașina, nu cu elicopterul, așa cum poate ar fi venit el, cu adevărat ar fi crezut că nu poate să fie decât ceva legat de sărbătoarea de Halloween, adică horror!
Adevărul este că drumul către Valea Prahvei cu adevărat s-a transformat în… ”Drumul groazei”, având în vedere cât timp le trebuie acelora care vor să ajungă la munte, pe DN1, cu mașina. Or, către stațiunile de pe Valea Prahovei, după cum se știe, se circulă bară la bară. Iar așa a fost și la sfârșitul săptămânii trecute, așa va fi și la sfârșitul acestei săptămâni, dar și peste două săptămâni, dar și peste o lună sau mai multe. Din păcate, același tablou este de zeci de ani buni, fără ca mult trâmbițatul tronson care să facă legătura între Ploiești și Brașov să se miște vreun pic pe teren și să treacă de stadiul de simplu desen pe hârtie!
Ieri, aflat ”într-o vizită de lucru” pe trosnonul A7, în Prahova, în calitate de fost ministru al Transporturilor, Ludovic Orban a ținut să spună, printre altele, că povestea realizării autostrăzii Ploieşti-Braşov începe să devină… film horror. Și asta deorece, ca brașovean, acesta a ținut să spună că-l doare faptul că o să fie gata aeroportul de la Brașov înaintea transonului de autostradă Ploiești-Brașov, în condițiile în care DN1 este cea mai importantă rută a României.
În această privință, adică a filmului horror regizat după povestea nerealizării acestui tronson de autostradă, pe Ludovic Orban nu-l poate contesta nici măcar un singur șofer. Însă, în acest caz, despre altceva este vorba. Și anume despre nerealizări, pe care, ca de fiecare dată, nimeni nu și le însușește, cum nici Ludovic Orban, ca fost ministru al Transporturilor, bașca premier, nu o face!
Dând timpul în urmă, ne amintim cu uşurinţă că acest tronson a fost chiar și temă de campanie electorală, inclusiv cu demisia pe masă, pentru ca, după ce s-au văzut cu sacii în căruță, politicienii, rând pe rând, să uite ceea ce au promis, mult trâmbițatul tronson rămânând tot la faza de desen pe hârtie, cauza fiind… foștii guvernanți care au făcut greșeli cu duiumul!
Venit în Prahova, ieri, și Orban a anunțat că, în calitate acum de parlamentar, va face o interpelare pentru a afla de ce s-au împotmolit lucrurile pe tema acestui tronson de autostradă. Cu ce folos? Îi încălzește în vreun fel pe șoferi veșnicele răspunsuri, așternute tot pe hârtie, că procedurile sunt în lucru, că urmează să fie realizate o serie de modificări etc, etc? Nici măcar! Oricum, șoferii vor avea parte mult timp de acum încolo de nervi și ore multe consumate în coloană către Valea Prahovei la dus, și către București, la întoarcere, pentru că un lucru nefăcut la timp naște și mai multe complicații, ca într-un adevărat… film horror!