V.S.

Agenția Națională pentru Locuințe va relua lucrările de construire a blocului de locuințe destinate închirierii pentru tinerii din localitatea prahoveană Boldești-Scăeni. În prezent a fost reluată licitația pentru realizarea expertizei tehnice, dar și pentru continuarea lucrărilor de construcții-montaj, inclusiv întocmire certificat energetic, întocmire, verificare și avizare dosare instalații energie electrică și întocmire, verificare și avizare dosare instalații gaze naturale aferente obiectivului de investiție „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, județul Prahova, orașul Boldești-Scăeni, str. Intrarea Pieții, nr. 16 (fostă nr. 5)”, totalizând 24 unități locative, pe două tronsoane, cu un regim de înălțime S+P+3E.
Trebuie menționat că lucrările tehnico-edilitare aferente investiţiei se suportă de către Consiliul Local al orașului Boldești-Scăeni, din bugetul propriu. Valoarea estimată, fără TVA, a contractului de execuție lucrări este de 5.648.529,76 lei (costurile necesare pentru întocmire certificat energetic, întocmire, verificare și avizare dosare instalații energie electrică și întocmire, verificare și avizare dosare gaze naturale), însă în valoarea estimată nu sunt incluse sume reprezentând cheltuieli diverse și neprevăzute.
Stadiul fizic actual al lucrărilor este de 100% la săpături și infrastructură, de 50% la armătura stâlpilor etaj 1 și 70% la zidăria din BCA realizată la nivelul etajului 1.
Potrivit caietului de sarcini întocmit de ANL, pentru că lucrările sunt întrerupte de mai bine de șase luni, este necesară și o expertiză tehnică pentru reluarea lucrărilor, pentru identificarea eventualelor lucrări de consolidare, de demolare sau de refacere. Practic, firma care va fi desemnată să continue lucrările la acest bloc de locuințe din ­Boldești -Scăeni va trebui să depună la Agenția Națională pentru Locuințe două exemplare din expertiza tehnică, iar în funcție de recomandările expertului tehnic ulterior se va emite ordinul de începere a lucrărilor.
Potrivit reprezentanților ANL, au fost demarate și procedurile simplificate pentru atribuirea contractelor de execuție lucrări și pentru blocul ANL din orașul Vălenii de Munte, de pe Bd. Nicolae Iorga nr.158-160, cu 12 apartamente, pentru specialiștii din sănătate, cu un tronson și un regim de înălțime P+2E+M.