Clubul Petrolul și jucătorul Gabriel Tamaș au ajuns la un acord privind rezilierea angajamentului semnat înainte de startul acestui sezon, fără pretenții din partea vreuneia dintre părți.”Gabi Tamaș a fost cel care a solicitat încheierea colaborării, a fost alegerea lui! Noi am luat act de decizia lui, ne-am întâlnit , ne-am înțeles în termenii unei despărțiri amiabile, urmează să parafăm actele. Îi mulțumim pentru activitatea depusă pe parcursul celor patru luni petrecute aici și îi urmăm succes mai departe”, a precizat președintele FC Petrolul Ploiești, Costel Lazăr.
Venit în luna iunie la Petrolul, Tamaș (38 ani) a fost integralist în acest sezon, evoluând în 14 partide (13 în Superliga și 1 în Cupa României), în care a marcat și de două ori…”
…cam așa a sunat anunțul sec al clubului despre despărțirea de fotbalistul care se dovedise un adevărat lider în teren, dar, în același timp, și un adevărat ”ghimpe” în afara lui, mai ales în vestiar!
Plecarea lui Tamaș a fost ca o telenovelă, cu flori și bezele la început, când jucătorului i s-a permis să aducă ”un ­prieten care să împrumute clubul”, cu evoluții – în general apreciate, pe parcurs, iar acum, la plecare, cu acuzații, înjurături la adresa suporterilor ”dezvălui­te” într-o … înregistrare ”bărbătească”, scăpată prin presă, din birouri! Tamaș a plecat, capitolul este încheiat, urmează meciul de la Craiova, cu ”Universitatea lui Rotaru”, sâmbătă seară, apoi, Cupa, cu Sepsi, duelul cu FC Argeș și… așa mai departe! ”Judecata de apoi”, tot pe teren și în clasament se va face!