Bijuteriile din aur şi electronicele se menţin în topul celor mai amanetate produse de către români, iar în privinţa creditelor tip amanet valoarea medie a tichetului de împrumut a fost de 1.000 de lei, în primul semestru al acestui an, arată datele publicate, ieri, de unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de profil, potrivit Agerpres.
Conform sursei citate, un trend îl constituie şi preferinţa clienţilor pentru bijuteriile cu greutate mai mică. Totodată, produsele electronice de larg consum, cum ar fi telefoanele mobile, au fost şi sunt în 2022 la mare căutare, în topul celor mai bine vândute produse.
În privinţa creditelor tip amanet, valoarea medie a tichetului de împrumut a fost, în prima jumătate a acestui an, de 1.000 lei. „Se păstrează, în proporţie de peste 80%, tendinţa de rambursare a împrumuturilor şi recuperare a bunurilor. La un venit mediu pe economie de 3.977 lei, cât s-a înregistrat în vara acestui an, comisionul mediu pe care l-a achitat un client al companiei a presupus costuri de doar 2,5% pe lună”, a explicat Cosmin Popovici, CEO al CreditAmanet.
Datele publicate arată că afacerile CreditAmanet au crescut cu 37%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2021, până la valoarea de 33,5 milioane de lei. În aceeaşi perioadă, profitul companiei a ajuns la 3,6 milioane de lei, în creştere cu 33%, raportat la perioada de referinţă.
Pe o piaţă care creşte anual cu 25%, în care aurul constituie o componentă semnificativă, dar şi segmentul electronice rămâne foarte bine cotat, compania vizează dublarea cifrei de afaceri pentru următorii doi ani.
CreditAmanet este o companie de tip holding, ce derulează operaţiuni prin 26 de agenţii situate în mai multe oraşe din ţară, inclusiv Ploieşti.