Joi, 3 noiembrie 2022, la ora 17.00, în sala „Marea Unire” a Palatului Culturii din Ploiești, are loc lansarea volumului postum „Confesiuni la Poarta Cerului”, ce adună scrierile din ultimul an de viață al poetului, prozatorului, jurnalistului Lucian Avramescu. Cartea, ediție îngrijită de Giorgiana Radu-Avramescu, a apărut la Editura AMPress 2022, prin tipografia Karta Graphic, cu sprijinul financiar al familiei Lucia și Tiberiu Urdăreanu, buni prieteni ai scriitorului prahovean.

Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” mijlocește acest eveniment cultural IN MEMORIAM Lucian Avramescu, prin doamna manager, Mihaela Radu, care a colaborat în multe rânduri cu Lucian Avramescu.

La lansarea cărții „Confesiuni la Poarta Cerului” vor vorbi jurnaliștii Dana Chera și Octavian Știreanu – care a și postfațat volumul, Adrian Țuțuianu, conferențiar universitar, secretar general adjunct al Guvernului și Emil Calotă, fost primar al Ploieștiului, care în timpul mandatului său i-a conferit poetului Lucian Avramescu, titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești” pentru contribuțiile la îmbogățirea peisajului liric autohton, ca și pentru legătura sa indisolubilă cu valorile și tradițiile comunității orașului Ploiești.

La evenimentul care se dorește a fi nu doar unul pentru a prezenta publicului această carte, vor lua cuvântul și Ana Luciana Avramescu, fiica cea mică a poetului, și soția, Giorgiana Radu-Avramescu.

Întâlnirea de joi, 3 noiembrie, ora 17.00, de la Palatul Culturii din Ploiești e modalitatea familiei, a prietenilor și cititorilor de a arăta neuitarea, prețuirea și nemurirea scriitorului și omului Lucian Avramescu, de la plecarea căruia la cele veșnice se va împlini în curând un an.

Așadar, ploieșteni și nu doar, prieteni de viață, colegi de condei, prieteni ai scrisului său sunt așteptați cu drag și pioșenie la evenimentul organizat de Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”, în Sala „Marea Unire” a Palatului Culturii din Ploiești, pentru a aduce un omagiu celui care a fost și va rămâne scriitorul Lucian Avramescu.