in action during Romania Superliga1: CFR Cluj - Petrolul Ploiesti, disputed in Medias, Romania, 01 October 2022

Petrolul ”leagă” înfrângerile, după o perioadă foarte bună, cu multe puncte adunate ”în orice condiție”, venind acum reversul situației – meciuri pierdute consecutiv – trei la rând în campionat, unele frustrant, așa cum a fost și ultimul, 1-0 pentru CFR, cu gol primit în ultimele minute. Petrolul a scăpat, la Mediaș, din nou, printre degete, puncte prețioase, care ar fi ajutat să se mențină în prima parte a ierarhiei. Cristi Manea (90) a marcat golul ce a stabilit succesul campioanei, într-o partidă de slabă factură, în care diferența dintre o formație care a dominat fotbalul românesc în ultimii cinci ani și o alta nou-promovată aproape că nici nu s-a văzut.
Vreme de 89 de minute, duelul de la Mediaș s-a derulat după scenariul pe care și-l doreau „lupii”. Un meci „închis”, în care defensiva lui Nicolae Constantin și-a făcut datoria, ținându-și adversarii la distanță de buturile apărate de către Vâlceanu. Astfel, CFR n-a avut nicio ocazie în prima repriză, iar singurul șut pe poartă al mitanului întâi a plecat din piciorul lui Vali Țicu (30), însă mingea n-a „prins” gazonul ud și s-a dus direct în brațele lui Scuffet.Nici după reluare nu s-au schimbat prea mult datele problemei, campioana părând să pedaleze în gol. Doar că, din păcate, nici petroliștii n-a avut mai mult curaj în ofensivă, iar pe final au părut să accepte o dominare a clujenilor, care au beneficiat și de aportul proaspăt al oamenilor veniți de pe bancă. Kolinger (85) a irosit o primă mare ocazie a amfitrionilor, reluând cu capul, de la șase metri, pe lângă poartă, după un corner de pe dreapta, fază peste care s-a așternut indigoul chiar la intrarea în prelungiri, dar Manea (90), tot cu capul, și tot din apropiere, nu a ratat, trimițând toate cele trei puncte în contul CFR-ului!
Urmează, duminică, pe „Ilie Oană”, meciul cu FCSB!

CFR Cluj – FC Petrolul 1-0 (0-0)
Marcator: Manea (90)
CFR: Scufet – Braun (60 Manea), Kolinger, Yuri, Malico (cpt) – Adjei, Muhar, Deac (60 Buș) – Yeboah (60 Petrila), Malele (84 Hammershoy), Birligea (74 Rodriguez). Antrenor: Dan Petrescu.
FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Mathaus – Pashov, Dumitriu (89 Cebotaru), Seto, Jair (89 Tucaliuc), Țicu (cpt) – Irobiso (84 Ivanovski), Grozav (78 Cioiu). Antrenor: Nicolae Constantin.
Cartonaș galben: Yeboah (11).
Au arbitrat: Cătălin Popa – George Florin Neacșu și Daniel Mitruți. Rezervă: Adrian Viorel Cojocaru. Arbitru VAR: Ovidiu ­Hațegan. Arbitru AVAR: Gabriel Sabin Stroe.
Observatori: Ioan Onicaș (pentru arbitraj) și Viorel Ilinca (pentru organizare).
Jucătorul meciului: Manea

Cupa și calculele ei
Tragerea la sorţi a fazei grupelor din Cupa României Betano a trimis Petrolul în Grupa A, alături de Sepsi OSK Sf. Gheorghe, FC Voluntari (ambele echipe venite din prima urnă valorică), U Craiova 1948 (venită din cea de-a doua urnă valorică, la fel ca și Petrolul), Dinamo București și Unirea Slobozia (venite din cea de-a treia urnă valorică). Conform regulamentului competiţiei, fiecare echipă va disputa câte trei meciuri, întâlnind câte un adversar din fiecare urnă valorică, gazdă fiind gruparea mai slab clasată pe parcursul ediţiei trecute de campionat.

Astfel, în Grupa A au rezultat următoarele confruntări:
Etapa 1 (18-20 octombrie)
FC Petrolul – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
Unirea Slobozia – FC Voluntari
Dinamo București – U Craiova 1948

Etapa 2 (8-10 noiembrie)
Unirea Slobozia – FC Petrolul
U Craiova 1948 – FC Voluntari
Dinamo București – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Etapa 3 (6-8 decembrie)
FC Petrolul – U Craiova 1948
FC Voluntari – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
Unirea Slobozia – Dinamo București

Primele două echipe clasate din cele patru grupe vor accede în faza sferturilor de finală, acolo unde meciurile se vor disputa în sistem eliminatoriu.
Astfel, Grupa A, cea a Petrolului, se va împerechea cu Grupa B, din care fac parte FC FCSB, FC Botoșani, CS Mioveni, UTA Arad, Oţelul Galaţi și Gloria Buzău.
Locul 1 dintr-o grupă va întâlni ocupanta poziţiei secunde din cealaltă grupă, echipa de pe primul loc urmând să fie gazdă.
Foto: Flaviu Buboi/www.sportpictures.eu