Violeta Stoica

Consiliul Județean Prahova a pierdut un nou proces, în urma deciziilor luate în luna ianuarie 2021, prin care aleșii județeni au hotărât, printre altele, desființarea Direcției Județene de Pază.
Tribunalul Prahova a decis, vineri, 21 octombrie, anularea Hotărârii nr. 2/27.01.2021, emisă de Consiliul Județean Prahova, prin care s-a aprobat desființarea Direcției Județene de Pază, instituție aflată în subordinea CJ. Este o nouă lovitură pentru conducerea Consiliului Județean Prahova, implicit pentru președintele instituției, liberalul Iulian Dumitrescu, după ce autoritatea județeană a pierdut procesul și cu angajații din cadrul aparatului propriu. Deocamdată, însă, hotărârea instanței nu este definitivă, CJ Prahova putând depune cerere de recurs la decizia magistraților.
În ianuarie 2021, hotărârea consilierilor județeni era motivată de ”gestionarea eficientă a resurselor financiare limitate și a reducerii cheltuielilor de personal (…), cât și pentru îmbunătățirea modalității de prestare a serviciului de paza pe criteriul eficienței economice”. ”Acest demers determină o economie la bugetul județului pentru anii 2021-2024 în sumă de circa 46.272 mii lei, respectiv 11.568 mii lei anual”, așa cum se arăta în documentele semnate de președintele Iulian Dumitrescu. Însă, acum, CJ Prahova a lansat, pentru a doua oară, licitația pentru servicii de pază şi monitorizare video a clădirilor aflate în administrarea instituției, pentru care este gata să plătească pentru o perioadă de patru ani circa 46,5 milioane de lei, fără TVA! Adică suma pe care în ianuarie 2021 o considera exagerată în raport cu angajații proprii, ai Direcției de Pază! Va fi interesant de urmărit ce se va întâmpla în cazul pierderii definitive a procesului cu angajații Direcției Județene de Pază dacă se va merge, în paralel, și cu încheierea acestui acord-cadru pe patru ani pentru paza obiectivelor!