Vremea se va răci semnificativ către sfârşitul acestei săptămâni, însă după 22 octombrie şi până la finele lunii octombrie se va încălzi în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza publicată, ieri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.
În Muntenia, vremea va deveni caldă pentru această perioadă la începutul săptămânii, cu o medie a valorilor diurne ce va creşte de la 18 grade în prima zi, până spre 22 de grade în 19 octombrie. Răcirea vremii va fi accentuată în perioada 20 – 22 octombrie când vor fi temperaturi maxime în medie de 13 – 14 grade. Începând din 23 octombrie şi până spre finalul lunii, vremea va redeveni caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a maximelor de 18 – 20 grade. Temperaturile minime vor prezenta o medie de 3 – 5 grade în primele trei zile, în 20 octombrie este estimată o creştere până spre 9 grade, iar în 21 şi 22 octombrie, acestea se vor apropia de un grad, cel mult două grade. După aceste nopţi reci, la fel ca şi în cazul temperaturilor maxime, se va înregistra o creştere apreciabilă până la o medie a minimelor de 6 – 8 grade. Ploi slabe pot apărea pe data de 20 octombrie, iar în restul intervalului probabilitatea pentru precipitaţii va fi în general redusă.
La munte, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime la nivelul zonei va fi de 12 – 14 grade, iar a celor minime de 3 – 5 grade. Vremea se va răci accentuat în 20 şi 21 octombrie, când se vor atinge maxime în jurul valorii de 4 grade şi minime negative în aproape toată zona montană, la o medie a valorilor de -4 grade. Pentru a doua săptămână de anticipaţie sunt prognozate maxime în general peste 10 grade şi minime, în medie de 3- 4 grade. Local şi temporar vor fi precipitaţii slabe în zilele de 19 şi 20 octombrie, când în zona înaltă, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi destul de ridicată şi după data de 23 octombrie.