Trei adolescenți în vârstă de 14 și 15 ani au fost prinși de polițiștii locali ploieșteni, sâmbătă dimineață, în jurul orei 4.00, după ce au distrus mai multe obiecte de mobilier stradal din centrul municipiului Ploiești.
Ulterior, aceștia au fost predați Poliției Municipiului Ploiești, asupra unuia dintre cei trei fiind găsit și un cuțit. ”La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 4.00, la sediul Poliției municipiului Ploiești s-au prezentat polițiștii din cadrul Poliției Locale Ploiești, care au condus trei persoane, despre care au precizat că
le-au observat fugind din parcul Nichita Stănescu, la scurt timp după ce ar fi distrus mai multe elemente de mobilier stradal. Persoanele în cauză au fost identificate ca fiind trei tineri cu vârstele cuprinse între 14 și 15 ani, din municipiul Ploiești.
În urma controlului corporal, asupra unui tânăr de 15 ani a fost găsit un obiect tăietor-înțepător, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. Cei trei au fost încredințați reprezentanților legali, care au fost sancționați conform Legii nr.61/1991, pentru nesupravegherea acestora. În cauză, polițiștii Secției n .1 de poliție Ploiești au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și portul fără drept de obiecte periculoase”, a informat IPJ Prahova.