Societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunțat ieri oprirea distribuției apei potabile în orașele Sinaia (zona centrală, cartierele Izvor și Platou Izvor), Bușteni (cartierele Zamora și Poiana Țapului) și Azuga, din cauza condițiilor meteo extreme înregistrate în noaptea de 30/31 iulie 2021, care au afectat captările de apă de unde se alimentau toate zonele avariate, în urma căderii aluviunilor de pe versanți.
Din cauza acestei situații ce ține exclusiv de condițiile meteo, societatea HIDRO PRAHOVA SA a precizat că este obligată să mențină sistarea apei potabile, începând de ieri, 31 iulie 2022, ora 9.30, până la decolmatarea captărilor respective.
De asemenea, din cauza turbidităţii deosebit de ridicate, societatea HIDRO PRAHOVA SA a oprit furnizarea apei și în cartierele Poiana, Ghioşeşti (parţial) și Vatra Sat din orașul Comarnic, până la normalizarea nivelului de turbiditate al apei distribuite.
De asemenea, furnizarea apei a fost oprită la Breaza (cartierul Bobolia) și în comuna Poiana Câmpina,
din cauza lipsei de curent la Stația de pompare care alimentează întreaga zonă, situație provocată de condițiile meteo nefavorabile din noaptea de 30/31 iulie 2022, reprezentanții HIDRO Prahova precizând, în informațiile postate pe site-ul societății, că
oprirea furnizării apei se va menține până la remedierea situației de către echipa de intervenții a societății
Electrica.