* Anul trecut, peste 2.100 de minori au fost răniţi în accidente rutiere, iar 142 au decedat

Poliția Română a lansat ieri, în parteneriat cu Stațiile PETROM, o campanie națională de conștientizare în rândul părinților cu privire la importanța folosirii sistemelor de siguranță pentru copii în timpul deplasărilor rutiere, intitulată «Misiunea Zero Copii neasiguraţi în maşină».
Potrivit unui comunicat al Poliţíei Române, „accidentele rutiere sunt o realitate a zilelor noastre. Doar în cursul anului trecut, 142 de copii au decedat în accidente rutiere (…). Per total, în anul 2021, 2.159 de copii au fost victimele accidentelor rutiere pe şoselele din România, deoarece nu au fost protejaţí cu sisteme de siguranţă auto specifice (scaunul de copil, centura de siguranţă)».
În acest context, Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing, a declarat: „Prin Campania «Misiunea Zero Copii neasigurați în maşină» vrem să atragem atenţia asupra utilizării mijloacelor de siguranță rutieră în mașină, mai ales când vine vorba despre protecția copiilor. Cu toții trebuie să fim conștienți de importanța sistemelor de siguranță, deoarece, în momente critice, viața noastră depinde de ele.”
La rândul său, George Grigore, directorul Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române, a precizat: „«Misiunea Zero Copii neasigurați în maşină» are ca scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor cetățenilor, dar în special a părinților, cu privire la obligativitatea folosirii sistemelor de siguranță în mașină, în special dacă alături de noi călătoresc cei mici. Trebuie să fim conștienți că exemplul personal este foarte important pentru micuții noștri, iar prin încălcarea regulilor de circulaţie ajungem să ne expunem copiii unor riscuri majore. Prin această campanie ne propunem să le transmitem adulților importanța respectării normelor rutiere prin portul centurii de siguranță și a sistemelor de retenție în cazul copiilor, pentru că, de cele mai multe ori, acestea au salvat vieți”.