Primită la încălzire de un public care a arătat că susținerea este vie și necondiționată, în ciuda situației din clasament, echipa noastră de suflet a întors publicului un joc bun, ambițios, din păcate reușind numai un punct care marchează demarajul Petrolului în această ediție de Superligă.
Sepsi, participantă în Conference League mulțumită statului de deținătoare a Cupei României, este o echipă greu de bătut, bine legată, cu trasee știute și aplicate, o echipă cu care nu te poți lua la trântă. De aceea, Petrolul a propus un joc cu acțiuni gândite preponderent pe flancuri, urmate de centrări spre careul advers, pe fondul unei vigilențe sporite în apărare. Din păcate, au existat și sincope, mai greu atârnând cele din defensivă, ținând de marcaj, care au generat ocaziile lui Tudorie (min. 40 – „cap” respins de Vâlceanu, min. 80 – bară exterioară, după o pivotare în careu, min. 82 – golul egalizator, tot cu capul, după un corner), Matei (min. 23 și 42 – ambele situații rezolvate de Meijers) și Golofca (min. 86 – cu capul, după o lovitură de colț). Situația din care Sepsi ar fi putut întoarce rezultatul (min. 89 – contraatac rapid cu Golofca, Rondon și Ion Gheorghe, ultimul fiind blocat excelent de Vâlceanu) s-a ivit în condiții speciale.
Însă cea mai mare ocazie de gol a oaspeților a venit nu dintr-o acțiune care să facă șah-mat apărarea petrolistă, ci din întâmplarea că o centrare a lui Bărbuț a întâlnit, în careu, brațul lui Cebotaru (min. 23), situație confirmată de VAR. Din fericire pentru noi, Matei a alunecat în momentul șutului și mingea, de la punctul loviturii de pedeapsă, a zburat peste poartă (min. 26), ceea ce a adus un nou imbold al tribunelor către echipa favorită.
Până la acest moment important al jocului, dar și după, Petrolul a avut câteva foarte bune ocazii: Jair (min. 3 – încurcat în propriile driblinguri l, min. 73 – șut afară, ambele situații fiind la marginea careului), Borza (min. 6 – centrare către Ivanovski, respinsă în corner de Mitrea), Țicu (min. 17 – cu capul, peste poartă, la finele unei insistente acțiuni petroliste, cu cinci oameni în careu contra zece adversari), Grozav (min. 37 – prins prea în față la centrarea lui Ivanovski, în apropierea porții), Huja (min. 57 – șut violent, de la mare distanță, din stânga, în cros, deviat în corner de Niczuly) și Bratu (min. 87 – lovitură liberă din stânga, din unghi închis, în forță, respinsă greu de portarul oaspeților).
Golul petrolist, primul din acest campionat, a fost precedat de o verificare VAR, arbitrul arătând doar corner, nu penalti, dar și de o pantomimă hilară a lui Niczuly, care s-a prefăcut afectat de o petardă căzută din peluză, el fiind singurul care s-a văitat și s-a tăvălit pe jos în timp ce toți ceilalți jucători din ­preajma porții, nu puțini pentru că așteptau lovitura de la colț, se arătau a fi bine-mersi. Țicu a bătut lovitura, iar Tamaș nu a băgat în seamă marcajul lui Ciobotariu, s-a înălțat în fața acestuia și a marcat (min.62).
Un rol important l-a jucat gazonul înmuiat de ploaia de dinainte de partidă și, parțial, și în timpul jocului. A decis două faze. Prima a fost aceea a ratării loviturii de pedeapsă, iar a doua a fost contraatacul de final al oaspeților (menționat mai sus), izvorât dintr-o pasă imprecisă a lui Măzărache către Țicu, acesta din urmă fiind surprins de traiectoria balonului și alunecând în încercarea de a-l recupera. Faza s-a petrecut într-o perioadă în care Petrolul încerca să își redobândească avantajul abia pierdut, nădăjduind în modificarea tabelei de marcaj.

Spre deosebire de meciurile anterioare, am apreciat o mai mare rază de acțiune a mult mai eficientului Jair, care a arătat și ceva din gena fotbalistică braziliană, înverșunarea cu care Ivanovski s-a luptat cu apărătorii adverși, travaliul lui Cebotaru, curajul lui Borța, prestația foarte bună a lui Vâlceanu, polivalența lui Tamaș și modul în care a luptat întregul sistem defensiv, în ciuda erorilor comise.
Acest rezultat de egalitate obținut în fața unei echipe care, cu siguranță, va avea un cuvânt de spus în campionat ne arată că echipa noastră este pe un drum bun, disciplina tactică fiind unul din primele sale atuuri. Jocul devine din ce în ce mai consistent, echipierii începând să se cunoască mai bine. Acestea sunt semne care arată că drumul, deși lung, poate fi străbătut cu bine.

FC Petrolul – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-1 (0-0)
Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: 8000.
Au marcat: Tamaș (63) / Tudorie (82).
FC Petrolul: Vâlceanu – Meijers, Tamaș, Huja – Borța, Cebotaru (65 Dumitriu), Jair, Țicu (cpt.) – Cioiu (65 Bratu), Ivanovski, Grozav (65 Măzărache). Rezerve neutilizate: Moroz – Velisar, Pașov, Olaru, Seto, Tucaliuc. Antrenor: Nicolae Constantin.
Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu (71 Dimitrov), Ninaj, B. Mitrea (cpt.), Ispas – J. Rodriguez (71 Aganovic), N. Păun, G. Matei (65 Golofca) – Bărbuț (71 Rondon), Tudorie, Damașcan (65 I. Gheorghe). Rezerve neutilizate: Began – A. Bălașa, A. Dumitrescu, A.Nistor. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Avertismente: Țicu (61) / Matei (2), Păun (48), Damașcan (51), Bărbuț (61), Rondon (72).
Au arbitrat: Marcel Bârsan (București) – Daniel Mitruți (Craiova), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Andrei Florin Chivulete (București).
VAR/AVAR: Sebastian Colțescu/Mircea Orbuleț (ambii din București).
Observatori: Ioan Costin Toma (Piatra Neamț) – arbitri, Viorel Anghelinei (Galați) – organizare.
Jucătorul meciului: Tamaș.