Vremea va fi, în general, caniculară în următoarele zile (până pe 19 iunie), însă perioadele de instabilitate atmosferică nu vor lipsi, iar frecvenţa acestora se anun­ţă crescută pe tot parcursul intervalului analizat, la nivelul întregii ţări, conform prognozei de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
În Muntenia, valorile termice, mai ales cele maxime, vor avea tendinţa de creş­tere până în jurul datei de 16 iunie. În acest sens, mediile valorilor diurne vor creşte de la 26-28 de grade, spre 34 de grade. Până la sfârşitul intervalului, valorile maxime vor scădea uşor, la medii de 32 de grade. De asemenea, mediile temperaturilor minime vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul intervalului, cu tendinţă de creştere de la valori de 14 grade, până la 17-18 grade.
Vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate atmosferică pe întreg intervalul de anticipaţie, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă va fi ridicată în zilele de 10 şi 11 iunie.
La munte, valorile termice vor avea tendinţa de creştere uşoară şi treptată pe aproape tot parcursul intervalului. Astfel, mediile valorilor diurne vor creşte de la 16 grade, spre 21 de grade. Mediile temperaturilor minime vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul intervalului, cu tendinţă de creştere de la valori de 8-9 grade, până la 11-12 grade. Vor fi condiţii pentru manifestări de instabilitate pe întreg intervalul de anticipaţie, dar probabilitatea pentru averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat cantităţi mai importante de apă va creşte în zilele de 10 şi 11 iunie, precum şi la sfârşitul intervalului.