V. Stoica

Un ploieștean căutat de autoritățile din Austria, pentru mai multe furturi săvârșite în statul respectiv, a fost prins de polițiștii prahoveni și, ulterior, reținut pentru 24 de ore.
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare, luni, 6 iunie, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, pe numele ploieșteanului în vârstă de 35 de ani.
La vederea polițiștilor, bărbatul a încercat să-și asigure scăparea prin escaladarea unui gard împrejmuitor, însă a fost prins la scurt timp, în incinta unei societăți comerciale din municipiul Ploiești.
Pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Austria au emis Mandat European de Arestare pentru arestarea în vederea extrădării, pentru comiterea a 6 infracțiuni de furt, cu un prejudiciu de 386.000 de euro.
Cel căutat de autoritățile austriece a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, ulterior acesta fiind prezentat Curții de Apel Ploiești, cu propunere de arestare provizorie în vederea predării.