Municipiul Ploiești va găzdui, în premieră, în această vară, meciurile din cadrul uneia dintre cele mai importante competiții baschetbalistice juvenile continentale, FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, 2022. Competiția europeană adună la start 22 de reprezentative masculine de juniori mari ale Bătrânului Continent, toate meciurile urmând să se desfășoare în trei locații diferite din Ploiești și împrejurimi, anume – Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești, Sala Polivalentă din Blejoi și Sala de Sport din Bucov. Acesta fiind, astfel, cel mai mare eveniment de acest gen organizat la Ploiești, până acum, peste 500 de jucători, antrenori, oficiali de peste hotare urmând să ajungă în Ploiești, un rol important în aducerea acestei întreceri în județul nostru avându-l Cătălin Burlacu, fostul baschetbalist care a scris istorie în tricoul Asesoft, acesta făcând parte acum din echipa managerială a Federației Române de Baschet, condusă de Carmen Tocală!

Federația Română caută voluntari

Ținând cont de importanța FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, 2022, cel mai mare eveniment al baschetului european care se desfășoară în România în acest an, precum și de complexitatea organizării unei astfel de competiții la cele mai înalte standarde, Federația Română de Baschet a deschis Programul de volutariat pentru FIBA EUROPEAN CHAMPIONSHIP U18, DIVIZIA B, Ploiești 2022, prin intermediul căruia caută persoane dornice să facă parte din echipa organizatorică pe durata întregului eveniment.
Cei care doresc să devină voluntari trebuie sa se înscrie în Programul de Voluntariat, termenul limită fiind de 30 iunie 2022, detalii despre acest demers fiind furnizate de site-ul oficial al FRB.
Se pot înscrie în Programul de Voluntariat persoanele care au împlinit 16 ani, ariile de activitate pentru care este nevoie de voluntari fiind – Competiții, IT, media, social-media, acreditări, transport, securitate, însoțitori echipe, marketing, servicii VIP, administrativ, fan-zone, logistic, prima condiție fiind cunoașterea unei limbi străine, iar implicarea anterioară în activitatea baschetbalistică este un avantaj.
Managerul general al FRB, Cătălin Burlacu (directorul evenimentului), catalin.burlacu@frbaschet.ro sau tel. 0723.333.442 – dar și responsabilul cu voluntarii, Ionuț Iordăchescu (tel. 0722.214.246) sunt pregătiți să ofere lămuriri cu privire la acest proces, fiind căutate aproximativ 4-50 de persoane pentru a ajuta organizatorii evenimentului.