F.T.

Agenţi rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Prahova şi Braşov au organizat, marţi, mai multe filtre rutiere pe DN1A şi DN1, atât în scopul prevenirii accidentelor care au drept cauză viteza excesivă, cât şi pentru sancţionarea şoferilor care calcă pedala de acceleraţie mai mult decât trebuie sau comit alte abateri.
În urma acţiunilor, care au avut loc în două intervale orare distincte ( 11.00-13.00 şi 17.00-19.00), au fost aplicate aproximativ 400 de sancţiuni contravenţionale.
«Numai pentru nerespectarea regimului legal de viteză – precizează poliţia prahoveană, într-un comunicat de presă – au fost aplicate 316 sancțiuni contravenționale, 14 dintre acestea pentru depășirea limitei legale cu peste 50 km/h, fiind reținute pentru aceste din urmă abateri permisele de conducere. Totodată, au fost retrase și 11 certificate de înmatriculare. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de aproximativ 127.500 de lei».
Iar cu titlu exemplificativ, se aminteşte faptul că «polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce acționau pe Drumul Național 1, în cartierul Nistorești, au depistat cu ajutorul aparatului radar o femeie în vârstă de 41 de ani, care conducea cu viteza de 125 km/h (+55km/h), pe un sector de drum cu limitare la 70 km/h. În cauză, conducătoarea auto a fost sancționată contravențional conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 90 de zile”.