Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a aflat în Emiratele Arabe Unite pentru a coordona lucrările celei de-a doua sesiuni a Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care a avut loc la Abu Dhabi.
Potrivit unui comunicat al MAE, preluat de Agerpres, reuniunea ministerială de ieri a fost este co-prezidată de şeful diplomaţiei române împreună cu Ahmed bin Ali Al Sayegh, ministrul de stat pentru afaceri economice şi comerciale din Emiratele Arabe Unite. Marţi au avut loc, în pregătirea plenarei ministeriale, întâlniri de lucru la nivel de experţi.
Discuţiile cu oficialii emiratezi au vizat modalităţile de consolidare a relaţiilor bilaterale, cu accent pe domeniile politic, economic şi securitar, precizează MAE.
Sesiunea Comisiei de Cooperare a avut loc în contextul vizitei de lucru pe care prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite pe 20 şi 21 iunie.
Pe 17 aprilie 2018 a fost semnat, la Bucureşti, Memorandumul de Înţelegere privind înfiinţarea unei Comisii de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite.