Poliţiştii vor putea primi în continuare, în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2022, drepturile de echipament inclusiv în bani, în cuantumul prevăzut de lege, după ce conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a luat decizia de a proroga termenele prevăzute de OMAI nr.183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie, informează MAI.
„Potrivit prevederilor cuprinse în anexa nr. 2 la OMAI nr.183/2021, cu modificările ulterioare, începând cu luna iulie 2022 şi până la data de 31 decembrie 2024 sau până la realizarea dotării integrale cu articolele de echipament prevăzute în Normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la HG nr. 1061/2002, în funcţie de situaţia care intervine prima, poliţiştii urmau să primească numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părţi anuale”, informează un comunicat al MAI, transmis AGERPRES.
Prorogarea termenelor este prevăzută în proiectul ordinului ministrului Afacerilor Interne pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021, care a fost postat pe pagina de Internet a MAI, www.mai.gov.ro, la secţiunea transparenţă decizională. Orice persoană interesată poate trimite propuneri, sugestii şi opinii cu privire la acest proiect în termen de 10 de zile calendaristice, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.
„Această decizie a fost determinată de motive obiective, respectiv de întârzierile semnificative înregistrate la nivel internaţional în furnizarea materiilor prime şi a materialelor necesare confecţionării noilor uniforme din cauza contextului economic mondial actual”, arată sursa citată. Obiectivul conducerii MAI este ca noile uniforme să fie confecţionate din materiale care să asigure confort şi protecţie poliţiştilor şi care să răspundă nevoilor structurilor operative.