Ultimele jocuri de baraj organizate de către Asociația Județeană de Fotbal Prahova, miercuri seară- cele pentru ”supraviețuire / promovare” în Liga A- au confirmat, în general, faptul că este, totuși, o ”diferență” între primul eșalon județean și nivelurile inferioare (Superliga B – eșalonul cinci valoric, respectiv Superliga B1, eșalonul 6 valoric).
Astfel, ambele formații venite din Liga A, formațiile clasate pe locurile 15 și 16 la finalul sezonului, Avântul Măneciu, respectiv CS Brazi, au obținut victorii, la aceeași diferență – de două goluri, în partidele cu CS Blejoi II și Unirea Cocorăștii Colț. Ambele partide au fost agreabile, cu moment de suspans, și, îmbucurător, au suscitat un interes mare, sute de oameni venind să vadă aceste ”baraje”.
A fost, la Boldești, 2-0 pentru Avântul Măneciu cu CS Blejoi II, tribuna arenei ”Viorel Mateianu” fiind plină la acest duel, în care învingătoarea s-a ”clarificat” târziu, după o primă oră de joc ”albă”. ”Satelitul” echipei din Liga a III-a, CS Blejoi , a avut o bară, în partea a doua, pentru ca la nici două minute distanță, Măneciu să deschidă scorul, iar pe final elevii lui Dorinel Beznea să mai marcheze o dată, de la punctul cu var. Pe final, fiecare echipă a primit și câte un cartonaș roșu, din partea centralului Andrei Moroiță, dar, pe ansamblu, nu au fost probleme, ba, din contră, meciul a fost unul ”specific” barajelor – cu emoții, bucurie, tristețe, galerie (oaspeții), dar și ceva nervi…
Celălalt joc a opus echipei CS Brazi pe Unirea Cocorăștii Colț (care furnizase surpriza primului tur, depășind pe AS Starchiojd), formația mai experimentată, mai bine cotată, echipa din Brazi, impunându-se cu 3-1. De asemenea, nu fără ceva emoții, Unirea a revenit la 2-0 și a forțat o eventuală egalare, dar, până la urmă, fără succes. A fost, de asemenea, multă lume în tribune, chiar dacă, ”de ultimă oră”, partida a fost mutată de la Strejnic la Păulești!
Așadar, Măneciu și Brazi rămân în Liga A, unde, dacă CS Păulești va promova în Liga III (șansele scăzând însă după 0-1 în tur, cu Adunații Copăceni), mai rămâne un ”loc vacant”! Care ar putea fi ocupat chiar de către una dintre învinsele de miercuri, dacă va fi cazul.

Petrolul 95 merge în semifinalele Cupei

13 goluri, chiar dacă nu au fost penaltiuri, atât s-a marcat în ultimul ”sfert” al Cupei României, faza județeană, în meciul dintre Șoimii Ciorani și Petrolul 95! Oaspeții s-au impus cu un scor aproape imposibil de repetat, 9-4, trupa lui Daniel Chiriță calificându-se astfel în semifinale, unde, de asemenea, va avea un adversar facil la prima vedere – Olimpia Cireșanu. În cealaltă semifinală, CS Păulești și Atletic United se vor duela pentru un loc în finala care se va desfășura la sfârșitul săptămânii viitoare.