V. Stoica

Un bărbat din Filipeștii de Pădure, care s-a urcat la volanul unei mașini deși nu poseda permis de conducere și a gonit mai bine de 10 kilometri cu polițiștii pe urme, s-a ales cu dosar penal și a fost reținut pentru 24 de ore. Potrivit IPJ Prahova, polițiștii Secției de poliție rurală Florești, în urma unor informații deținute și în baza investigațiilor efectuate, despre un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Filipeștii de Pădure, care ar conduce pe drumurile publice fără permis de conducere, au constituit un filtru rutier pe DJ 720, pentru prinderea în flagrant a acestuia.
Marți, în jurul orei 12.45, polițiștii au depistat în trafic, pe drumul județean DJ 720, circulând din direcția Dițești către Moreni, autoturismul despre care se știa că este folosit de suspect.
Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, dar conducătorul auto, care se afla singur în mașină, și-a continuat deplasarea, accelerând către zona forestieră a satului Dițești, iar după aproximativ 10 km a abandonat mașina în liziera unei păduri, reușind să își asigure scăparea. La scurt timp după ce acesta a părăsit autoturismul, polițiștii l-au depistat și l-au condus la sediul unității, refuzând orice colaborare cu aceștia. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că, într-adevăr, bărbatul aflat la volan nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule.
Față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unității de parchet competente, pentru luarea unei alte măsuri preventive. Acestuia i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.