F. T.

În weekend, agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat mai multe acțiuni care au avut ca obiectiv creșterea gradului de siguranță rutieră.
În acest context, după cum se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei, ” polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au acționat pe drumurile naționale din județ pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, dar și pentru combaterea nerespectării de către conducătorii de biciclete a normelor privind circulația pe drumurile publice.
Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.340 de lei.
Totodată, au fost reținute trei permise de conducere, iar două certificate de înmatriculare au fost retrase.
Tot în aceeaşi zi, în intervalele orare 8.00-10.00 și 16.00-18.00, „angajaţi ai Poliției orașului Vălenii de Munte și cei ai Secției de poliție Rurală Bălțești au desfășurat acțiuni pe raza acestora de competență, pe linia depistării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, precum și pe linia celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere.
În cadrul acțiunilor au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.845 de lei. De asemenea, au fost reținute patru permise de conducere și un certificat de înmatriculare a fost retras” (comunicat IPJ Prahova).