Marți seară, în jurul orei 19:30, agenți rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Rudului din municipiu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un tânăr. Pe mai departe, după cum se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova, „întrucât tânărul aflat la volan nu s-a conformat indicațiilor, polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, acesta fiind găsit oprit pe strada Ana Ipătescu, din municipiu. Lângă autoturism se afla conducătorul acestuia, un tânăr în vârstă de 23 de ani, care la vederea polițiștilor a fugit, fiind prins și imobilizat la scurt timp și condus la sediul unității de poliție. Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că tânărul figurează cu permisul de conducere reținut.
Având în vedere comportamentul conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.