Alfred Hitchcock nu avea de unde să știe că, peste decenii, spiritul lui avea să fie prezent la Plopeni într-un meci în care adversarele alergau nebunește după punctele care să le asigure salvarea. Colacul! Pluta care le putea menține la suprafața Ligii a III-a. Altminteri, urmau să ia calea Titanicului către mâlul plin de crocodili al ligilor județene. Hitchcock arareori a fost și scenarist. El s-a ocupat de regie, domeniu în care a fost maestru în a produce scene care să taie răsuflarea privitorului.
Scenariul meciului de la Plopeni a fost simplu: „scapă cine poate”. De aceea spiritul lui Hitchcock a decis să intervină de timpuriu, evitând o desfășurare liniară, previzibilă, a evenimentelor. Nu era decât minutul 4 al meciului când Minea s-a înălțat și a trimis aproape de vinclul opus, cu capul, de la bara îndepărtată. Splendid gol! Numai că a fost în poarta lui Georgescu, rămas fără reacție. E 0-1, îngrijorare pe banca gazdelor și în tribune, acoperită de entuziasm în zona brașoveană! Băieți, la treabă! Un balon a trecut puțin pe lângă poartă, trimis de Vlad (min. 26). Un balon a zburat puțin peste poartă, trimis de Roberto (min. 27). Nu, Hitchcock nu a mers până acolo în a-l aduce pe Roberto Carlos. A fost Roberto Alecsandru! Un balon a ajuns la Vlad, în careu, primit după un-doi – ul cu Ciobanu, dar, după preluare, căpitanul gazdelor nu a mai putut șuta (min. 30). Plopeniul fierbea! În acele momente, în clasament, se situa lângă copiii de la Kids Tâmpa, pe locurile de retrogradare! Deodată, genericul ni-l arată pe Bucur – sclipitor în ieșirile la rampă – care șarjează pe stânga și trimite spre poartă. Căucă întinde piciorul și mingea se duce la Ciobanu, care consideră că locul balonului este în plasă (min. 31). Este 1-1 și Plopeniul respiră! SR – ul este din nou sub valuri! Tot Ciobanu are culoar spre poartă, dar Iordache îl faultează din spate (min. 33). Galbenul nu se arată pentru că arbitrul stă cu ochii în soare și așa va fi până spre apus, când Tâmpa a ajuns în întuneric și musiu Despina începe să vadă ceea ce trebuie. Hitchcock mai trântește una: Huza bate o „liberă” în diagonală, Minea retrimite, cu capul, și Alecsandu repetă figura, de astă dată trimițând în poartă (min. 34). Urale, pupături, dar degeaba! Ofsaid! Ofsaid la Minea! Corect, de data aceasta. Și, ca toate să meargă spre negrul hitchcockian, Vlad, un punct foarte important al echipei, se accidentează! Intră Pompilică Stoica. Părea că este foarte, foarte devreme pentru Pompilică, un fotbalist cu mai multă experiență – observați, vă rog, exprimarea elegantă – decât arbitrul! Pe toate planurile!
Un rol important i-a fost rezervat lui Bucur, după pauză. După un șut respins de portarul Maxim (min. 49) – cel care l-a înlocuit pe accidentatul Căucă – Bucur a mai tras o cursă pe stânga, a centrat pe jos și Rudaru a înscris, pentru 2-1, de la bara îndepărtată (min.50). Explozie de bucurie de partea Plopeniului și răbufnire de orgoliu în susținerea favoriților a galeriei brașovene! Momentele de top ale lui Bucur continuă: pătruns în careu, este răsplătit cu un corner (min. 56), apoi provoacă un avertisment pentru Gödri (min.58). Dar, lecția o predă Pompilică. Trimite o pasă lui Ciobanu direct din intercepție aeriană, iar atacantul plopenar, la rândul său, le arată tuturor cum se lasă cu ochii în soare doi fundași adverși pur și simplu ocolindu-i printr-o întoarcere. Drumul spre poartă și spre gol a fost simplu (min. 60). La 3-1, cu o jumătate de oră de joc, așteptam prăvălirea Tâmpei către poarta lui Georgescu. De aici a început Hitchcock să se joace cu nervii celor din tribună și din teren. Nimeni nu știe la ce să se aștepte. Brașovenii, trecuți la 1-4-2-3-1 după ce au epuizat rapid schimbările, atacă, plopenarii replică tăios profitând de spațiile libere create de avântul brașovean. Un 3-2 ar mai fi dat fiori, un 4-1 ar fi lămurit totul. Atacul brașovean s-a arătat periculos doar pe alocuri A trecut mult timp până când Elek – ce promisiune era în vremea când juca la Ploiești! – l-a testat pe Georgescu (min. 79). A mai încercat Olteanu de pe la 45 de metri, însă Georgescu a salvat de sub transversală (min. 80). Dar Plopeniul, respectând spiritul lui Hitchcock, a râs în nas SR – ului, apărând deseori în fața porții adverse. Numai că Huza s-a arătat altruist – poate a fost obosit – și a încercat pasa către Rudaru în loc să pătrundă direct spre poartă (min. 75), Bucur a fost oprit din cursă de domnișoara Enikö, cea care a propus o nouă versiune a regulii ofsaidului (min. 78), tot Bucur a trimis mult peste poarta goală, fără nimeni în preajmă de la el și până la Slănic, pentru că nu a vrut să îl bage în ședință pe Cîrstian pentru leneșa pasă pe spate, cu capul, către portar (min. 78). S-a milostivit de inimile noastre Rudaru, care a finalizat o acțiune colectivă din care nu au lipsit cei din față (4-1, min.88). Ca mai toate filmele lui Hitchcock, după ce te-a fiert bine zeci de minute, finalul a fost cu happy-end: Pompilică i-a făcut titirez pe doi brașoveni doar din dribling (min.90+2), iar Iovu s-a lovit de opoziția lui Maxim (min. 90+3, 90+5).
Cum Hitchcock nu încheie niciodată fără ceva surprinzător, nu ar fi de mirare ca spiritul său să se arate și pe la FRF, astfel încât Plopeni și SR să se întâlnească și la anul în Liga 3, mulțumită metodei brevetate de Sportul Studențesc în 1972 și utilizată de curând și de Dinamo.
O vorbă despre decizia de a alege jucătorul meciului. L-am preferat pe Rudaru nu numai pentru cele două goluri marcate, ci și pentru intensa muncă defensivă pe care a făcut-o, limitând considerabil posibilitățile ofensive ale adversarilor. Tot atât de multe laude merită și Ciobanu, care a tocat defensiva adversă, ca și Pompiliu Stoica, cel care a adus și menținut un echilibru esențial pentru echipă. La fel de bine, toți ceilalți plopenari merită felicitări.

CSO Plopeni – SR Municipal Brașov 4-1 (1-1)
Stadion: Gheorghe Șilaev. Spectatori: 150.
Au marcat: Ciobanu (min. 31, 60), Rudaru (51, 88) / Minea (min. 4) – autogol.
CSO: Georgescu – Șt. Niță, R. Alecsandru, Minea, Chejnoiu – Vlad (cpt.) (43 P. Stoica),Rudaru (90+1 Iovu), Rusu (90+1 Simionescu), Bucur – Huza (81 Lazăr), Ciobanu. Rezerve neutilizate: Al. Radu – Stanciu, Păun, C. Dumitru, M. Alecsandru. Antrenor: Daniel Dumitrache.
SR: Căucă (46 Maxim) – Gödri, Stoian, Cîrstian, Iordache – Burlacu (46 Dragomir) – Linguraru (54 Elek), Olteanu (cpt.), Nicolau (46 Firat), Răchișan (58 Danciu) – Dedu. Rezerve neutilizate: Nicoloiu, Manole, Rența, Bucșoiu. Antrenor: Sorin Corâiu.
Avertismente: Niță (17), Minea (71), Rusu (84) / Gödri (57), Cîrstian (73), Dedu (77), Burlacu (86 – pe bancă!), Iordache (87).
Arbitri: Alexandru Despina (București) – Zoltan Tamasi, Enikö Kopriva Biro (ambii din Odorheiul Secuiesc).
Observatori: Laurențiu Ionașcu, Constantin Mircea (ambii din Buzău).
Jucătorul meciului: Rudaru.