Liberalii și-au completat echipa de conducere la sfârșitul săptămânii trecute, în ședinţa Consiliului Naţional al PNL, la Poiana Braşov, potrivit Hotnews. Este vorba de trei funcţii din structura de conducere a partidului: secretar general, prim-vicepreședinte și un vicepreședinte.
Astfel, europarlamentarul Dan Motreanu a fost ales în func­ţia de prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice, ministrul de Interne, Lucian Bode, în funcţia de secretar general al partidului, iar senatorul Virgil Guran în cea de vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.
Întrunirea de la Poiana Brașov a avut loc întrucât liberalii au decis că după alegerea lui Nicolae Ciucă în fruntea PNL să nu mai fie aleasă o nouă echipă a Biroului Politic, așa cum prevăd regulile interne de partid, ci doar să se completeze posturile rămase vacante.
Funcţia de secretar general al PNL a rămas vacantă după ce Dan Vîlceanu a demisionat. Lucian Bode a preluat interimar funcţia, iar acesta și-a dorit și un mandat plin din partea liberalilor. Totodată s-a vacantat şi o funcţie de vicepreşedinte pe domeniul Apărării, prin alegerea lui Nicolae Ciucă în funcţia de preşedinte al PNL.