O echipă a Fondului Monetar Internaţional, condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martijn, va vizita Bucureştiul, în perioada 30 mai – 10 iunie, pentru analiza anuală a economiei româneşti, cunoscută sub denumirea de Consultare pe Articolul IV, a anunţat ieri reprezentantul regional al FMI pentru Europa Centrală şi de Est, Nadeem Ilahi.
„Echipa FMI va discuta cu autorităţile române despre politicile şi evoluţiile econo­mice. Vor fi organizate întâlniri cu oficiali de la Ministerul Finanţelor, Banca Naţională a României, alte agenţii guvernamentale, precum şi cu reprezentanţi din sectorul privat şi ONG-uri”, informează un comunicat al instituţiei financiare remis AGERPRES.
„La finalul vizitei, este aşteptat ca misiunea FMI să susţină o conferinţă de presă”, se arată în comunicat. În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Inter­naţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.