Legea care prevede majorarea de la 100 de kilometri la oră la 120 de kilometri la oră a limitei maxime de viteză în afara localităţilor pe drumurile expres a fost promulgată joi de către președintele Klaus Iohannis, potrivit Hotnews.
Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaților în 13 aprilie la inițiativa fostului ministru al Transporturilor, deputatul USR Cătălin Drulă.
Noile modificări aduse Codului Rutier prin această lege stabilesc următoarele limite maxime de viteză în afara localităţilor, pentru autovehiculele din categoriile A şi B: a) pe autostrăzi – 130 km/h; b) pe drumurile expres – 120 km/h; c) pe drumurile naţionale europene (E) – 100 km/h; d) pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.
Pentru autovehiculele din categoriile C, D şi categoria D1 vitezele maxime vor fi:110 km/h pe autostrăzi; 100 km/h pe drumurile expres (faţă de 90 km/h cum este acum); 90 km/h pe drumurile naţionale europene (E) şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri.
Pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 şi C1 limitele de viteză vor fi:90 km/h pe autostrăzi; 85 km/h pe drumuri expres (faţă de 80 km/h cum este acum); 80 km/h pe drumurile naţionale europene (E) şi 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri.