George Marin

Fetele de la Academia junior ar fi putut obține calificarea la turneul final „Speranță” încă de sâmbătă dacă ar fi uitat de neplăcutul obicei din ultima vreme, acela de a ceda sau a termina la egalitate o repriză. Din cauza egalității din a doua repriză, din cauza acelei jumătăți de punct, calculele punctelor necesare calificării se întind până săptămâna viitoare, la meciul din Pantelimon.
Deși fără o poartă care să ofere siguranță, micile academiciene au câștigat prima parte la o diferență totuși confortabilă mulțumită realizărilor personale ale celor două Diane: Lefter și Marin. Ele au adus echipa la linia de plutire după un debut mai greoi, anulând avantajul luat din start de brașovence. Nu trebuie neglijat faptul că ploieștencele au prezentat un efectiv redus numeric în partida de sâmbătă.
Partea a doua a fost dominată tot de ploieștence, ca joc, fără a se materializa acest lucru și pe tabela de marcaj din cauza numeroaselor aruncări în bară. Acțiunile de atac s-au bazat, în special, pe aceleași două jucătoare exponențiale ale echipei, lipsind o implicare mai intensă a celorlalte jucătoare, ratând momente de pătrundere, preferându-se pasa. În același timp, apărarea a lăsat impresia că ar fi putut face mai mult în securizarea propriei porți, din moment ce brașovencele au aruncat de la linia de 9 metri fără niciun blocaj ploieștean.
Ploieștencele au dominat și partea a treia chiar dacă brașovencele au început să blocheze mai des încercările de pătrundere încercate de Diana Lefter. Au fost mai multe recuperări defensive, dar și câteva atacuri irosite, deși succesivul dusese bine mingea la extrema stânga. Cele mai multe goluri s-au marcat din zona centrală. Și portarul Diana Anton a avut mai mult succes în intervenții în această parte.
Așadar, în ultima etapă, o repriză câștigată de Academia Junior la Pantelimon ar duce la calificare ambele echipe, indiferent de rezultatul Unirii Slobozia.
Academia Junior Ploiești – Transilvania Brațov 39-33 (17-14, 11-11, 11-8)
Academia Junior: Iulia Stoica (2 intervenții), Olguța Dan (3), Diana Anton (9) – Diana lefter (21 de goluri), Ștefania Luca, Raluca Stoica, Ingrid Cismaru, Elena Ion, Diana Marin (14), Andrada Caloian (1), Ștefania Ioan, Daria Comendant (3). Antrenor: Ionuț Georgescu.