Bogdan Toader, deputat PSD de Prahova, a făcut un apel la reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului pentru înscrierea în Lista monumentelor istorice a clădirii în care funcționează Primăria Urlați, astfel încât imobilul să poată fi restaurat.
„Clădirea Primăriei Urlați, proiectată la începutul secolului trecut de către unul dintre arhitecții interbelici de marcă ai României – Toma Socolescu – trebuie salvată și restaurată, așa cum merită un imobil cu importanță istorică și arhitecturală!
Institutul Național al Patrimoniului din cadrul Ministerului Culturii ar trebui să claseze de urgență această clădire în Lista monumentelor istorice din România, la categoria Monumente de arhitectură, iar autoritatea locală să facă demersurile pentru salvarea acestui imobil-simbol al orașului Urlați! Nu distrugeți istoria, salvați clădirile vechi!”, este apelul făcut de parlamentarul social-democrat de Prahova.
O propunere cel puțin discutabilă a fost făcută, zilele trecute, de către reprezentanții autorității locale din Urlați, care viza demolarea clădirii proiectate de renumitul arhitect interbelic Toma Socolescu. Proiectul, care nu a fost supus dezbaterii publice, a stârnit valuri de nemulțumire în rândul locuitorilor din orașul Urlați, dar și din partea unor organizații culturale neguvernamentale, toate având ca efect retragerea proiectului de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Urlați.