N.D.

Păstrând tradiția, Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” din Ploiești marchează și în acest an Ziua Dreptului Internațional Umanitar. Evenimentul va fi organizat pe data de 13 mai a.c., la ora 12:30, la Sala Marea Unire din cadrul Palatului Culturii din Ploiești, unde va avea loc manifestarea cu tema ”Re(construcția) societală a drepturilor omului în contextul recesiunii pandemice și a noilor conflagrații”.
Potrivit organizatorilor, evenimentul, consacrat în spiritul valorilor umanitarismului, al solidarității și cooperării pentru pace, va include următoarele acțiuni: lansarea de carte „Drept Internațional Umanitar. Re(construcția) societală a drepturilor omului în contextul recesiunii pandemice și al noilor conflagrații”, coordonatori fiind prof. univ. dr. Irina Moroianu Zlătescu, prof. drd. Elena-Roxana Vișan și prof. univ. dr. Dumitru Codiță, expoziția de carte cu tema „Incursiune în Dreptul Internațional ­Umanitar și Dreptul Internațional al Drep­turilor omului” și adoptarea Apelului de la Ploiești privind respectarea și promovarea instru­mentelor juridice de Drept Internațional Umanitar.
De asemenea, în cadrul acestui eveniment a fost inclusă și realizarea unui flashmob cu tema ,,Solidaritate și cooperare pentru pace!” , de către elevi ai Colegiului Național Pedagogic ,,Regina Maria” din Ploiești.