De ce să cheltuiți mai mult dacă nu trebuie? Noul iPhone SE îndeplinește toate criteriile pentru ceea ce majoritatea dintre noi avem nevoie la un smartphone.

Apple a lansat un nou iPhone, mai ieftin, care include minimul de care avem nevoie la un smartphone. Cel mai recent iPhone SE are un ecran luminos, un procesor rapid, o cameră foto de calitate și o baterie de lungă durată. În plus, puteți efectua apeluri.

Pentru cei mai mulți dintre noi, însă, acest lucru nu va fi suficient.

An de an, majoritatea consumatorilor sunt atrași de iPhone-urile mai scumpe. Chiar dacă primim funcții inutile pe care le folosim rar, un telefon mobil este mai mult decât un simplu telefon pentru mulți dintre noi. Mai degrabă, este o investiție în așteptările noastre privind modul în care vom lucra, ne vom distra și ne vom conecta cu cei dragi. Unii dintre noi sunt chiar dispuși să se îndatoreze pentru a obține ceea ce a devenit un simbol al statutului.

Tocmai de aceea, iPhone SE de buget de la Apple se adresează unui anumit tip de client: anti-consumatorul. Este posibil să vă potriviți pentru acest telefon mobil low-cost, dacă îndepliniți următoarele condiții:

– Nu vă interesează caracteristicile sofisticate, cum ar fi viteza ultra-rapidă a telefonului mobil.

– Recunoașteți, pe bună dreptate, că tehnologia smartphone este disponibilă de atât de mult timp încât ar trebui să plătiți mai puțin pentru ea acum.

– Nu vă interesează ce le spune prietenilor și colegilor dumneavoastră despre averea dumneavoastră numărul de lentile ale aparatului foto sau de pixeli de pe ecran.

– Treceți la un telefon nou doar atunci când simțiți că aveți nevoie.

Pe scurt, cel mai recent iPhone este destinat persoanelor care doresc un telefon fără complicații, care funcționează bine și are un preț rezonabil. Dacă ești unul dintre ei, iată ce trebuie să știi despre asta.

Ce primești atunci când cumperi noul  iPhone SE?

Pentru acest iPhone de buget, Apple a luat cele mai bune părți ale celor mai scumpe iPhone-uri ale sale și le-a introdus în carcasa unui model mai vechi, cu un buton Home și un ecran mai mic.

Să începem cu cele mai importante.

Ca și cele mai luxoase iPhone-uri, noul iPhone SE include conectivitate 5G, cea mai nouă rețea celulară. În cadrul testelor mele cu dispozitivul în San Francisco Bay Area, vitezele de transfer de date cu 5G au fost cu până la 20% mai mari decât cele cu 4G. Nu este impresionant, dar este o caracteristică plăcută pe măsură ce rețelele 5G se dezvoltă.

De asemenea, noul iPhone are același procesor de calcul ca și modelele mai scumpe de iPhone 13. Potrivit Geekbench, aplicația de benchmarking de viteză, puterea de calcul a telefonului mai ieftin a fost aceeași cu cea a iPhone 13.

Bateria iPhone SE a fost un alt punct forte. Generația anterioară a telefonului, lansată în 2020, avea o baterie sub medie, care se descărca în jurul orei 19:00 în fiecare zi. Am constatat că noul model are suficientă baterie pentru a rezista până când este timpul să mergem la culcare.

Ce nu are

Este la fel de important să știm ce-i lipsește noului iPhone în comparație cu modelele mai luxoase. Am vești bune: pe baza testelor, sacrificiile sunt puține.

Unul dintre cele mai notabile lucruri pe care iPhone SE nu le are este suportul pentru o variantă ultra-rapidă de 5G cunoscută sub numele de „unde milimetrice”. Această conexiune de date, promovată intens de unii operatori, poate funcționa la viteze atât de mari încât un film se poate descărca în câteva secunde.

Problema este că tehnologia 5G cu unde milimetrice se deplasează pe distanțe mici și are probleme în a penetra pereții și obstacolele. Prin urmare, chiar și găsirea unei conexiuni este rară. Este posibil ca cei care cumpără un iPhone SE să nu-și dea seama ce pierd.

Cel mai evident dezavantaj al celui mai nou iPhone este camera foto. Sistemul de camere foto sofisticat de pe iPhone-urile mai scumpe are mai multe obiective capabile să capteze mai multă lumină.

În cadrul testelor, iPhone SE a realizat fotografii clare, cu culori vibrante la lumina zilei, dar nu s-a descurcat la fel de bine în condiții de iluminare mai dificile. De asemenea, camera foto a iPhone SE nu dispune de modul Night Mode al iPhone-urilor mai scumpe pentru a face fotografii în întuneric. Cu toate că se poate folosi „blițul”.

Cea mai clară diferență a fost ecranul. Ecranul de 4,7 inchi al iPhone SE s-a simțit mic și a părut mai puțin luminos în comparație cu modelele mai scumpe, care au ecrane de 5,4 până la 6,7 inchi. Acesta a fost, probabil, cel mai important factor de diferențiere; dacă nu aveți o vedere foarte bună sau dacă petreceți mult timp făcând streaming video, este posibil să preferați un ecran mai mare.