Fl. Tănăsescu

La sfârşitul săptămânii trecute, angajaţi din cadrul altor două ocoale silvice prahovene – Ploieşti şi Verbila – au desfăşurat acţiuni de strângere a deşeurilor, în cadrul campaniei naționale „Curăţăm România”.


Potrivit reprezentanţilor O.S. Ploieşti, „personalul silvic a participat la acţiuni de ecologizare în pădurile din vecinătatea drumurilor naţionale, judeţene şi comunale, unde frecvent se întâlnesc gunoaie de tot felul”. Acţiunea derulată de către angajaţii O.S. Verbila a durat două zile – vineri şi sâmbătă – „împreună cu voluntari inimoşi”, după cum afirmă reprezentanţii ocolului.
Acţiunile au fost concentrate în special în zonele afectate de deşeuri din punctele Lapoș-Poiana Romană și Podenii Noi-Mehedința. Reamintim că astfel de acţuni de ecologizare – circumscrise campaniei naţionale „Curăţăm România”- au efectuat până în prezent şi alte ocoale de pe raza Direcţiei Silvice Prahova. Planificată iniţial a se desfăşura în perioada 4 aprilie – 4 mai, campania a fost prelungită de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor până la sfârşitul acestei luni.