F.T.
Peste 600 de polițiști din cadrul IPJ Prahova acţionează, începând de astăzi şi până duminică, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, în contextul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii şi Ziua Internaţională a Muncii.
Potrivit reprezentanţilor poliţiei prahovene, „timp de trei zile (perioada 29 aprilie-1 Mai), pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice și pe traseele de acces către aceste zone, agenţii rutieri acţionează pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii de evenimente rutiere”.
Tot în contextul marcării celor două evenimente, oamenii legii le recomandă participanților la trafic să își păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri.
De asemenea, pentru aceia care aleg să iasă la «iarbă verde» recomandările sunt: «Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale! Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv!».
De asemenea, şi ISU Prahova are în teren, în perioada menţionată, efective de 160 de pompieri şi 73 de mijloace tehnice, pentru asigurarea siguranței cetățenilor şi a bunurilor acestora.
Totodată, într-un comunicat de presă al instituţiei se mai precizează faptul că «răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 11 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic- care vor acorda primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi două autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.
Pentru ca obiceiul prahovenilor de a sărbători Ziua Muncii în zonele de agrement sau lângă pădure să nu se transforme în evenimente negative ce pot avea urmări deosebit de grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, se recomandă respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor. Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi.
Având în vedere aceste aspecte, se recomandă turiştilor amatori de drumeţii montane să respecte regulile de prevenire a incendiilor.